top of page

Ceremoniële cacao in jouw leven

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023

Als cacao ceremonie facilitator deel ik graag mijn kennis en ervaring met jou. Wat is ceremoniële cacao? En waarom zou je een cacao ceremonie bijwonen?


Tijdens een vipassana retreat (stilte & meditatie) waar ik aan meedeed, werd ik in meditatie geroepen door de planten. Ik zag het al helemaal voor me dat ik plant medicijn ceremonies zou organiseren. Vlak daarna begon ik met opleidingen over cacao en het faciliteren van processen. Er ging een wereld voor me open. Cacao helpt je om op een fijne en zachte manier bij je hart te komen.


Voel jij de roeping van cacao? Tijdens een ceremonie met een groep cacao ervaren, of het thuis zelf als ritueel toepassen. Ik deel mijn tips graag met jou!


Wat is ceremoniële cacao?


Ceremoniële cacao is op een bewuste manier van boon tot 100% puur cacaodrankje gemaakt. Je kunt spreken van de beste kwaliteit in de puurste vorm. Vanaf de industriële revolutie worden er pas chocoladerepen gemaakt. Daarvoor was het altijd een drankje. Theobroma cacao is de officiële benaming, wat betekent spijs van de goden.


Wat zijn de voordelen van ceremoniële cacao?


Cacao stimuleert je hart en activeert stofjes in je lichaam en hersenen.

 • Zit vol met antioxidanten en mineralen, zoals magnesium, koper, selenium, zink en calcium. Deze stoffen helpen het lichaam te helen en ontgiften de lever en nieren.

 • Bevat MAO-remmers, die ervoor zorgen dat stoffen zoals serotonine en dopamine langzamer worden afgebroken. Het remt ook de afbraak van Fenylethylamine (love chemical) en Anandamide (bliss molecule).

 • Stimuleert de doorbloeding, stimuleert het hartspierweefsel en verwijdt de bloedvaten. Er wordt letterlijk 30% meer bloed naar je hart gepompt, wat zorgt voor een verhoging van de gevoeligheid van je zintuigen.

 • And many more! Dan zou deze blog een beetje lang worden ;)

Wat kun je voelen van ceremoniële cacao?


Wat je precies voelt of ervaart is per persoon anders. Cacao zorgt ervoor dat het hart zich kan openen en er ruimte ontstaat voor onze diepste gevoelens. Op liefdevolle wijze nemen we onszelf waar en zijn we instaat naar onszelf te kijken zonder oordeel.

 • Er kunnen emoties loskomen en energie kan vrijer gaan stromen.

 • Je kan een hoge mate van blijdschap voelen en verhoging van de gevoeligheid van de zintuigen.

 • Het helpt je in het uitdrukken van je ware zelf door te schrijven, delen en te dansen.

 • Zielsverbinding met de aarde en het universum voelen.

 • Beter luisteren naar je intuïtie.

 • Helpt je om dingen helder te zien, perspectief te verschuiven en nieuwe ervaringen en inzichten mogelijk te maken.

Waarom een ceremonie bijwonen?

Een ceremonie is een gewijde ruimte die bewust is gecreëerd met intenties. Die intenties kunnen zijn heling, inzicht en transformatie. Een ceremonie heeft ook een doel, zoals het eren van de cacao. Een ceremonie opent het veld voor wat we kunnen zien en wat we niet kunnen zien, maar wel ervaren.


Tijdens een ceremonie begeleid ik je met het bewust drinken van de cacao en bij het bewust ervaren van wat een ceremoniële hoeveelheid (40 gram) met je doet. De groepsenergie draagt bij aan het verhoogde bewustzijn tijdens de ceremonie.


Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je innerlijke zelf en je helende hart. Het ontgift je ziel en lichaam een geeft je immuunsysteem een enorme boost. Een cacao ceremonie biedt een zachte en toch krachtige setting waarbij je de kans krijgt je hart te openen. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hart chakra, en brengt ons naar onze natuurlijke staat van zijn. Van voelen, uit het hoofd. In het hart en verbonden met moeder aarde.


Wat ik hoor van de mensen die mijn ceremonies hebben bijgewoond:

 • Het is fijn om bewust stil te staan bij wat de intenties zijn voor de komende tijd

 • Vanuit rust en ruimte komen er inzichten naar boven

 • Het is me-time, tijd om te genieten

Neem na de ceremonie tijd om de opgedane ervaringen te integreren in je leven. Maak een wandeling in de natuur, eet gezond en schrijf. Het plant medicijn werkt langer door.


Hoe ceremoniële cacao inbrengen in je leven

Ik nodig je uit om een ceremonie bij te wonen en kennis te maken met cacao. Voel je je verbonden met cacao? Je kunt cacao ook zelf maken! Mijn voorkeur is in de ochtend, zodat je de hele dag profiteert van de voordelen van cacao.


Drink minder cacao als je zwanger bent, net bevallen bent of een hoge bloeddruk hebt. Drink geen cacao als je hartproblemen of medicijnen/antidepressiva slikt.

Mijn advies voor de dag zelf; drink geen koffie en alcohol, twee uur van te voren niets eten en achteraf gezond eten. Als je twijfelt, neem contact met mij op!


Hoe maak je zelf ceremoniële cacao?


Zahnina en ik delen onze eigen cacao! We bieden drie cacao blends aan, de Kick Your Ass, Warm & Soothing en Gentle Touch. Dit is inclusief Reiki infused cacao, kruiden en een recept om zelf cacao te maken. Je kunt ook voor de Intuition gaan en zelf kruiden toevoegen. Laat het ons weten als je graag van onze cacao wil genieten!


Benodigdheden

 • 20 gram van onze cacao blend

 • NutriBullet / melkopschuimer

 • Water / plantaardige melk

Bereidingswijze

Mijn ritueel is als volgt, jij kunt doen wat fijn voelt voor jou. Ik zet een fijn muziekje op en spreek intenties uit met de rook van Palo Santo. Tijdens het maken van de cacao heb ik een glimlach op mijn gezicht en voeg ik positieve energie en liefde toe tijdens het hele proces.


 • Voor 20 gram cacao, voeg je 150 ml water / plantaardige melk toe aan een pan

 • Laat het water / de plantaardige melk koken, en vervolgens afkoelen tot 80 graden

 • Voeg de cacao blend toe en mix met een garde totdat de cacao gesmolten is

 • Voeg het cacaodrankje toe aan de NutriBullet / melkopschuimer en laat even op hoge snelheid draaien

 • Schenk de cacao in een mooi kopje

 • Mocht je het te bitter vinden, kun je wat agave siroop toevoegen

Drinken

Je kunt de cacao bewust en in stilte drinken. Eventueel gevolgd door een meditatie.


Enjoy!


Heb je vragen over cacao of ceremonies? Ik hoor ze graag!


Meedoen met een cacao ceremonie?


Houd mijn website in de gaten voor nieuwe data voor cacao ceremonies.


Een cacao ceremonie op jouw locatie (of in mijn homestudio) organiseren? Leuk! Neem contact met mij op om jouw aanvraag te bespreken.

134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page