top of page

Hoe leer je ontspannen met Yoga Nidra?

Woon je in de stad en heb je een druk leven? Dan zijn over het algemeen de zintuigen naar buiten gericht. Je staat altijd aan. Yoga Nidra is een techniek om te leren je aandacht naar binnen te keren.


Volg mijn Yoga Nidra via onderstaande opname.

Mijn liefde voor Yoga Nidra is jaren geleden begonnen. Ik begon met Yoga Nidra bij The Mind Movement, waar ik nog steeds lessen volg. Het volgen van de stem van mijn teacher, bracht mij in een heerlijke rustige staat. Mijn Sankalpa, positieve affirmatie, die ik gebruikte kwam altijd uit. Ik werd nieuwsgierig naar de theorie achter Yoga Nidra. Het leek zo simpel en effectief!


In 2021 besloot ik de Yoga Nidra teacher training te volgen bij Annemiek Latour. De eerste opleiding die ik volgde nadat ik voor mezelf gekozen had en sindsdien geef ik Yoga Nidra in mijn homestudio. Wat ben ik dankbaar dat ik mijn deelnemers op deze manier kan helpen met het bereiken van mentale harmonie.


Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra, yogische slaap, is een diepe vorm van meditatie. Je ligt comfortabel zonder te bewegen en volgt de stem van de teacher. Er worden verschillende punten van jouw lichaam opgenoemd. Deze punten probeer je te voelen. Op die manier verlaat je de waakstand en ga je via de droomstand naar de slaapstand. Langzaam wordt de hersenactiviteit minder en kom je in een diepe staat van ontspanning. Het is heel normaal als je in het begin veel gedachten ervaart of in slaap valt. Na wat oefening zal het je lukken bij de stem te blijven.


Wat is een Sankalpa?

Een Sankalpa is een positieve affirmatie die je gebruikt ter ondersteuning van jouw huidige doel. Een Sankalpa is altijd positief, in de tegenwoordige tijd en in jouw eigen taal. Je gebruikt een Sankalpa voor een langere tijd, totdat deze is uitgekomen. Hiermee herprogrammeer je je onderbewuste tijdens de Yoga Nidra.


Hierbij ter inspiratie mijn Sankalpa's van de afgelopen jaren, met als laatste mijn huidige Sankalpa:

  • Ik accepteer dat alles wat ik doe voldoende en goed is

  • Ik accepteer het leven hoe het is, het brengt mij precies waar ik wil zijn

  • Ik ben alleen verantwoordelijk voor mezelf, mijn eigen geluk en liefde

  • Ik vertrouw volledig op mezelf

  • Ik handel volledig uit liefde

  • Ik geef me volledig over

  • Ik sta in mijn licht

Wat zijn de voordelen van Yoga Nidra?

In de huidige maatschappij staan we altijd aan. Wat betekent dat de fight / flight mode is geactiveerd. Je staat onder spanning, de ademhaling is hoog en er is stress. Als dit gedurende jaren aanhoudt, tast de stress je immuunsysteem aan en wordt je vatbaarder voor ziekten. Met Yoga Nidra kom je een diepe en complete ontspanning waardoor je even niet aan staat. Dit werkt door in je energievelden, je zenuwstelsel en je spieren. Na afloop ben je helder en fris, je bent in mentale harmonie.


Je weet meestal wel wat je wilt, maar je durft het nog niet. Met Yoga Nidra, trekken je angst en je ego zich langzaam terug. Ze maken plaats voor jouw intuïtie. Je intuïtie is een samenhang van je onderbewustzijn en je Hogere Zelf. De gedachtekronkels verminderen zich, zodat jouw innerlijke wijze raadgever de ruimte krijgt om naar voren te treden! Ik zou zeggen kom het eens ervaren, om te kijken wat Yoga Nidra jou brengt.

Kom je Yoga Nidra ervaren? Meld je aan voor mijn yogalessen in de homestudio.

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page